Caso Sous Vide SV200 1308

599,00

Opis

Sous vide jest jedną z najbardziej popularnych metod przyrządzania posiłków stosowaną przez światowej klasy kucharzy na całym świecie; jednocześnie jedną z nielicznych, która znalazła powszechne zastosowanie w mniej profesjonalnych restauracjach a także w domach.Istnieją różne rodzaje sprzętu umożliwiającego gotowanie tą metodą, różniące się nieco sposobem obsługi. Jeśli jednak pozna się kilka podstawowych zasad, gotowanie w sous vide okaże się prostsze niż tradycyjne.Metoda Sous Vide polega na powolnym gotowaniu zapakowanego próżniowo produktu: mięsa, ryby, jaj, warzyw czy owoców, w niskiej temperaturze. Każdy produkt ma dokładnie określoną przez producenta temperaturę i czas optymalnego przygotowania. Szczelne pakowanie produktów pozwala na zachowanie pełni smaku i wartości odżywczych, które podczas konwencjonalnego gotowania są niszczone na skutek gwałtownego poddawania obróbce termicznej. Technika precyzyjnego kontrolowania temperatury umożliwia uzyskanie doskonale soczystego, smakowitego posiłku, przygotowanego za każdym razem dokładnie w ten sam sposób.Cyrkulator zanurzeniowy to poręczne urządzenie, którego używa się do próżniowego przygotowania posiłków w niskiej temperaturze. Praca z tym urządzeniem jest bardzo prosta – montujemy cyrkulator przy pomocy klamry do brzegu garnka (lub innego naczynia) napełniamy je wodą do wysokości oznaczonej na cyrkulatorze, wkładamy do kąpieli wodnej torbę z próżniowo zapakowanym, przyprawionym pożywieniem i ustawiamy parametry (czas i temperaturę) odpowiednio dobraną do rodzaju produktu. Po upływie czasu, urządzenie uruchamia sygnał dźwiękowy a następnie wyłącza się. Dzięki temu nie ma konieczności kontrolowania procesu gotowania. Możemy spokojnie pozostawić urządzenie włączone na noc, by rano cieszyć się gotowym posiłkiem.

Cyrkulator zanurzeniowy do gotowania metodą Sous Vide CASO SousVide Garer 200:kompaktowy, przenośny cyrkulator zanurzeniowy,wykonany z solidnej stali nierdzewnej oraz wysokiej jakości plastiku,urządzenie wyposażone jest w czytelny wyświetlacz dotykowy, sensor niskiego poziomu wody, precyzyjny czujnik kontroli temperatury oraz timer,cyrkulator montowany jest przy pomocy klamry zaciskowej dzięki czemu możliwe jest instalowanie go na dowolnym naczyniu, które ma płaskie lub zaokrąglone brzegi,podgrzewanie kilku różnych posiłków jednocześnie,podgrzewanie wody programowalne od 45 do 90 °C, w krokach co 0.1 °C.

Ceneo

Sprzęt AGD

Małe AGD do kuchni

Pozostałe małe AGD do kuchni

Caso Sous Vide SV200 1308

styl nowojorski kuchnia
, krzeslo jadalnia
, karnisz czarny
, jak zamontować płytę gazową w blacie
, tanie krzesła składane
, mała spiżarnia w kuchni

yyyyy

+0